Studiu de caz
Instalarea unui sistem de ceasuri sincronizate într-un spital cu 7 etaje.
Studiul de caz prezintă instalarea unui astfel de sistem într-un spital. Necesitatea unui astfel de sistem a fost dată de faptul că timpul este un factor foarte important în planificarea activității personalului medical cât și pentru pacienții și vizitatorii care au un program strict de acces.
Astfel, în urma consultării cu beneficiarul am optat să instalăm un sistem de ceasuri sincronizate distribuit pe mai multe etaje. Sistemul este compus din 18 ceasuri analogice cu o singură față și unul cu dublă față cu prindere în tavan pe unul din holurile mai lungi, cu diametrul de 30 cm care permite o citire de pana la 30m. Pozițiile ceasurilor sunt distribuite după nevoie ca de exemplu: la recepții, pe holuri, în camerele asistentelor și în sălile de operație.
Fiecare ceas este conectat pe Mobaline și în final tot sistemul este conectat la un Time-Server 4801, care va sincroniza ora exactă pe fiecare ceas. Întregul sistem este foarte ușor de gestionat printr-un software accesibil de pe un calculator cu acces în rețeaua locală.
Ceasurile fiind sincronizate, vor afișa aceeași oră în toată clădirea astfel fiecare persoană din clădire va putea urmării aceeași oră și să-și urmeze programările fără întârziere neintenționata.
În sala de operație au fost instalate ceasuri cu afișaj digital în carcase speciale care pot fi sterilizate, rezistente la praf și stropi foarte fini de apă. Aceste ceasuri au și rol de cronometru, pot fi setate din telecomandă sau dintr-un panou special integrat în perete care permite pornirea cronometrului, oprirea sau resetarea.
Aceste aspecte trebuie totuși luate în calcul din timp la proiectarea sălii de operație, deoarece ceasul ideal este cu montaj îngropat și necesită un decupaj în ecranajul metalic al peretelui ce înconjoară sala de operație. Ceasul se montează în acest decupaj și are o ramă metalică de prindere astfeș înât se etanșează perfect peretele.